Les entitats del tercer sector davant de la incertesa provocada per el Covid-19.

A Quilòmetre Zero garantim el teletreball i fem que les parelles de mentoría dels projectes continuin en contacte.

És un tot un repte en el que necessitem asumir que l’autocura es cada vegada més necessaria.

INCERTESA I FORÇA

Segell de Qualitat MC

La Coordinadora de Mentoria Social agrupa a totes les entitats que gestionen i impulsen projectes de mentoria. Quilòmetre Zero en forma part des del seus inicis i gràcies al treball de tots aquets anys s’ha impulsat el que serà el primer segell de qualitat de mentoria per a projectes. De la mà de la Generalitat de Catalunya i altres organismes, aquest segell garantirà la qualitat dels programes. 

http://autoevaluacion.mentoriasocial.org/

Els projectes de mentoría afavoreixen que infants, adolescents i joves puguin assistir a diferents activitats lúdiques i culturals:

Us presentem activitats culturals d’interès que es poden realitzar a Tarragona, no us perdeu l’agenda:

APROPA CULTURA

ROSSINYOLS

Quines activitats fan els infants amb els seus mentors/es? 

Aquí en teniu exemples!

Experiències de parelles rossinyol

AMBTU

El jovent tutelat i extutelat, són nois i noies que han viscut part de la seva infància i/o adolescència en un centre de menors degut a la pèrdua de lligams familiars.

Què pot dificultar que es puguin emancipar una vegada fan la majoria d’edat?

La mentoria ajuda a viure aquesta etapa d’emancipació a partir dels 18 anys acompanyats/es d’una figura de referència informal, d’un mentor o mentora, perquè es important la mentoria en aquesta etapa? Primer coneguem als/les joves…

Què passa amb els joves extutelats?

PROJECTE ROSSINYOL:  2019-2020

En l’actualitat el Projecte Rossinyol té 36 parelles repartides entre els municipis de Tarragona, Vila-seca, la Canonja i Reus.

Gràcies a la col.laboració dels ajuntaments de Vila-seca, la Canonja i Reus el projecte s’ha ampliat a diferents poblacions i hem arribat a més infants i persones voluntàries arreu del territori tarragoní.

PROJECTE AMBTU : 2020

El projecte Ambtu té 10 parelles de mentoria social entre joves tutelats i/o extutelats i voluntariat, que es troben setmanalment fins al Juliol de 2020.

El projecte es fa en coordinació amb l’àrea de suport al jove tutelat i/o extutelat de Tarragona i amb diferents entitats del territori. Participen joves de Reus, Tarragona i altres poblacions properes.

PROJECTE LECXIT: 2019-2020

El projecte LECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i nenes que participen en el programa. Si voleu saber-ne més: https://www.lectura.cat/qu%C3%A8-%C3%A9s-lecxit

De la mà de la ONG Ayuda en Acción:

Nosaltres gestionem 8 parelles del Lecxit a l’Escola el Serrallo de Tarragona.

PROJECTE GROW UP : 2019

Vincula adolescents amb talent amb mentors que duran 6 mesos els ajuden a desenvolupar aquests interessos.

Per al 2020 no hi ha previsió de continuar amb el projecte per manca de finançament.